Intrebari

 

Intrebari » Intrebari generale

Cat dureaza o psihoterapie?

Nu exista un raspuns standard, pentru ca nici durata unei terapii nu este standard. Sunt persoane care pot beneficia de 2-3 sedinte de consiliere, iar altii merg ani de zile la psihanalist. Dar, In medie, cei mai multi vin la psihoterapie de 7-15 ori. Oricum, dumneavoastra sunteti cel/cea care decide daca si cat doriti sa continuati.

Exista asa numitele terapii centrate pe simptom, adica terapii care te ajuta sa rezolvi problema punctuala cu care ai venit si gata. Genul asta de terapii dureaza intradevar putin, maxim 10-15 sedinte. Exista apoi terapiile de tip explorator sau orientate spre insight (spre cunoasterea de sine), pentru cei care nu au neaparat o problema identificabila, ci pur si simplu vor sa isi dezvolte potentialul uman, vor sa fie mai fericiti si multumiti cu viata lor (nu ca in prezent ar fi nefericiti) etc. Genul asta de terapii dureaza intreadevar mai mult, luni si chiar ani de zile.

Retineti! Dumneavoastra sunteti cea/cel care decide cat timp doriti sa continuati o psihoterapie. Exista preconceptia ca un psihoterapeut te poate face sa te simti mai nefericit sau mai neajutorat decat esti, pentru a te tine cat mai mult in terapie si a profita dpdv financiar. In primul rand, e cam greu de facut asa ceva si in al doilea rand, o astfel de practica este complet neetica si sanctionabila de catre asociatiile profesionale. Daca mergeti la un psihoterapeut bine pregatit, atunci e putin probabil sa vi se intample asa ceva. Insa ideea ca un om merge la psihoterapeut pentru o anumita chestiune si ajunge sa vorbeasca despre multe altele nu este complet lipsita de adevar. Dar asta se intampla nu pentru ca psihoterapeutul ar manipula pacientul sau clientul, ci pentru ca adesea, atunci cand oamenii incep sa vorbeasca despre ei, despre viata lor, ajung sa identifice mai multe aspecte neclare sau problematice decat credeau initial.

Daca doriti o programare in vederea unei consultatii, mergeti la pagina de contact.

 
 
TopBIZ.ro - afaceri de top!
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2007 Psihogen. Toate drepturile rezervate.
t="_blank">trafic ranking