Presa

 

31.07.2008

Cererea de psihoterapie creste in Marea Britanie
in ciuda dificultatilor economice

un articol preluat de pe site-ul pr-inside.com

Centrul de Psihoterapie Harley – o agentie care intermediaza servicii de psihoterapie si consiliere psihologica in zona centrala a Londrei, punand in legatura clientii cu psihoterapeuti care lucreaza in practica privata – a anuntat recent o crestere constanta a cererii pentru serviciile sale, de cel putin 15% in fiecare an.

In baza de date cu colaboratori ai centrului se regasesc consilieri psihologici si psihoterapeuti, membri ai Asociatiei Britanice de Consiliere si Psihoterapie, ai Societatii Psihologice Britanice, ai Asociatiei Britanice de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale sau ai Consiliului Marii Britanii pentru Psihoterapie. Insa, indiferent de apartenenta lor, toti fac cam acelasi lucru in cadrul practicii lor private si anume ajuta clientii sa exploreze diferite aspecte ale vietii lor emotionale, vorbind in mod deschis despre ele, intr-o maniera necritica.

Dr. Sheri Jacobson, directorul clinic al Centrului Harley comenteaza: „Este asigurator pentru noi sa stim ca psihoterapia nu este doar un lux de care te poti dispensa in perioadele dificile economic. O posibila explicatie este aceea ca dificultatile existente pe piata muncii pot duce la o crestere a cererii pentru servicii psihologice datorita impactului pe care aceste dificultati le au asupra nivelului de anxietate, stress, stima de sine, depresie si asupra calitatii relatiilor.”

Cererea pentru terapii specifice – terapie cognitiv-comportamentala, psihanalitica, existentiala sau centrata pe persoana – au crescut anul trecut cu peste 15%, la fel ca si cererea pentru consultatii generale in vederea unei psihoterapii. Ca urmare, Centrul Harley intentioneaza sa isi extinda baza de date cu noi psihoterapeuti.

Dr. Jacobson afirma deasemenea ca „cererea tot mai mare pentru servicii psihologice, ca si intentia guvernului de a investi 170 de milioane lire sterline in crearea a 32 de centre de psihoterapie in Marea Britanie, ne arata ca terapiile in general devin tot mai acceptate. Daca pe vremuri psihoterapia era considerata ca fiind ceva tabu, ea devine tot mai mult un mecanism de suport in promovarea unei vieti pline de sens. Si asta ne bucura, pentru ca inseamna ca tot mai multe persoane se simt tot mai confortabil in accesarea acestui tip de suport, fie in regim privat fie in cel al asigurarilor de sanatate, suport ce ii poate ajuta enorm in atingerea si mentinerea unei stari de bine emotionale.”

Si continua: „Psihoterapia in regim privat reprezinta o buna investitie pentru multi clienti, ajutandu-i sa capete o mai buna perspectiva asupra vietii lor, sa se confrunte si sa-si lamureasca unele dificultati interioare si sa faca schimbarile pozitive necesare. Se pare ca, in stabilirea prioritatilor financiare, tot mai multi indivizi pun pe un loc important grija fata de sine si auto-dezvoltarea.”

 
 
TopBIZ.ro - afaceri de top!
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2007 Psihogen. Toate drepturile rezervate.