Intrebari

 

Intrebari » Intrebari generale

Discutia dintre mine si un psihoterapeut este confidentiala?

DA. Nimic din ceea ce spuneti unui psihoterapeut nu poate fi spus de acesta unei alte persoane, nici chiar sotului/sotiei sau parintilor dumneavoastra, fara aprobarea dumneavoastra. Pastrarea confidentialitatii inseamna insa mai mult decat nedivulgarea catre o terta parte a celor discutate in sedintele de psihoterapie; inseamna inclusiv mentinerea secretului privind venirea dumneavoastra la psihoterapie.

Exista insa si cateva exceptii de la aceasta regula pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de inceperea unei psihoterapii.

1. Unii psihoterapeuti, aflati la inceputul carierei, functioneaza sub supervizare, adica se sfatuiesc periodic cu un psihoterapeut mai experimentat despre modul in care va ajuta pe dumneavoastra. In acest caz, este nevoie ca psihoterapeutul sub supervizare sa dea supervizorului unele detalii despre dumneavoastra. Oricum, psihoterapeutul dumneavoastra ar trebui sa va informeze Inca de la inceput ca este sub supervizare si sa va ceara permisiunea de a se consulta cu un psihoterapeut senior.

2. O alta exceptie se refera la situatia cand afirmati, explicit sau implicit, ca intentionati sa va faceti vreun rau sau sa faceti altcuiva vreun rau fizic (amenintati cu ranirea sau uciderea unei alte persoane). In acest caz, psihoterapeutul are obligatia sa anunte Politia si Salvarea.

In pagina de Etica, puteti afla mai multe despre Confidentialitate.

Daca doriti o programare in vederea unei consultatii, mergeti la pagina de contact.

 
 
TopBIZ.ro - afaceri de top!
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2007 Psihogen. Toate drepturile rezervate.