Intrebari

 

Intrebari » Intrebari despre psihoterapeuti

Este recomandat sa avem un psihoterapeut de sex opus?

Nu cred ca este nici recomandat, nici nerecomandat. Pentru cei mai multi, nu conteaza daca psihoterapeutul lor este de acelasi gen cu ei sau nu. Daca insa aveti o preferinta, este normal sa va alegeti terapeutul pe care il doriti. Singura precizare ar fi aceea ca e bine sa stiti de ce faceti alegerea respectiva sau, daca nu sunteti siguri (ceea ce e cazul celor mai multi), vorbiti despre asta in terapia dumnevoastra.

De exemplu, o domnisoara si-ar putea dori sa faca o terapie cu un domn terapeut si nu cu o femeie terapeut. Pur si simplu femeile nu ii inspira incredere. In acest caz, daca s-ar duce la o femeie psihoterapeut, probabil nu ar reusi, daca nu este foarte perseveranta, sa progreseze prea mult datorita lipsei de incredere si ar renunta prematur la terapie. Decat un asemenea deznodamant, ar fi fost intradevar mai bine daca mergea de la inceput la un terapeut barbat.

Exista insa si cazuri in care cea mai buna terapie ar fi aceea cu un terapeut din categoria celor pe care NU ii doriti. De ce? Pentru ca astfel va obligati sa va confruntati cu propriile temeri si angoase, scoase la iveala de intalnirea cu terapeutul nedorit, invatand mai multe despre dumneavoastra intr-un timp mai scurt.

Revenind la exemplul de mai sus, domnisoara noastra, hotarata sa se confrunte cu propriile ei limite si nelinisti, ar putea merge la o femeie terapeut, i-ar spune de la inceput ca nu are incredere in femei, ar discuta pe larg despre aceasta lipsa de incredere si in final, ar reusi poate sa afle ceva despre sine, legat de relatiile cu alte femei. Probabil ca daca ar fi mers la un barbat terapeut, ar fi reusit sa afle aceleasi lucruri dar intr-un ritm mai lent si mai putin neplacut.

Daca doriti o programare in vederea unei consultatii, mergeti la pagina de contact.

 
 
TopBIZ.ro - afaceri de top!
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2007 Psihogen. Toate drepturile rezervate.