Anunturi

 

23.09.2008

Asociatia Psihologilor si Medicilor din Romania organizeaza curs de formare:

Psihologia si psihopatologia dezvoltarii. Metode si tehnici utilizate in psihologia clinica

Obiective generale:
- formarea psihologilor in specialitatea psihologie clinica;
- initierea participantilor la curs in utilizarea metodelor si tehnicilor de evaluare in domeniul psihologiei clinice;
- cunoasterea si folosirea metodelor si tehnicilor de interventie permise psihologului clinician de legea 213/2004/ norme de aplicare a legii privind exercitarea profesiunii de psiholog.

Obiective specifice:
- sa isi formeze o viziune de ansamblu asupra dezvoltarii psihice: teorii, stadialitate, particularitati de etapa, relatia cu mediul, educatie, etc;
- sa isi insuseasca metodologia necesara evaluarii psihologice in diverse stadii de dezvoltare;
- sa aleaga si sa utilizeze in mod adecvat metodele de investigatie in psihologia clinica;
- sa isi contureze o viziune de ansamblu asupra psihologiei si psihopatologiei copilului, adolescentului, adultului, varstnicului;
- sa se familiarizeze cu metodele si tehnicile de interventie permise prin lege psihologului clinician:

  • Consiliere si terapie suportiva
  • Educatie pentru sanatate ( primara, secundara)
  • Interventie psihologica in situatii de criza
  • Interventie psihologica specifica pentru persoanele cu nevoi speciale sau in stadii terminale de boala
  • Optimizare, dezvoltare personala, autocunoastere in vederea imbunatatirii calitatii vietii
  • Interventie psihologica in vederea cresterii compliantei terapeutice

Grupuri tinta: Formarea se adreseaza :psihologilor care doresc sa-si desfasoare activitatea in domeniul clinic, celor care deja lucreaza in unitati sanitare sau asimilate, psihologilor clinicieni cu treapta de specializare practicant in supervizare, psihologilor care lucreaza in centre de plasament, locuinte protejate, celor care isi desfasoara activitatea in serviciile de asistenta sociala, psihologilor incadrati in centrele de sanatate mintala sau in sectiile de psihiatrie/ neuropsihiatrie infantila/ medicina interna/ chirurgie/ oncologie/ pediatrie/ neurologie/ pneumoftiziologie /infectioase/ cabinete de planning familial, etc ., masteranzilor in psihoterapie , medicilor , profesorilor si educatorilor, studenti in psihologie, psihopedagogie, medicina.

Formatul cursului: 9 module a cate 10 ore modulul ,cu o frecventa de desfasurare de 2 module la 2 luni , cu program de desfasurare in zilele de sambata si duminica. Total 90 ore educatie psihologica continua.

Evaluarea cursantilor se va face la sfarsitul modulului 5 si 9 prin intermediul unui test grila si o prezentare de caz la alegerea cursantului. Notarea sa va fi de la 1-10.

Certificare si diplome.Fiecare cursant va primi un certificat de absolvirea a cursului de “PSIHOLOGIA SI PSIHOPATOLOGIA DEZVOLTARII. METODE SI TEHNICI DE INTERVENTIE UTILIZATE IN PSIHOLOGIA CLINICA”, creditat de CPR cu 20 credite -sectiunea educatie psihologica continua. Lectorii implicati in cursul de formare sunt formatori supervizori acreditati de COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA Comisia de psihologie clinica si psihoterapie si au o indelungata practica clinica si psihoterapie.

Locatie :Bucuresti.
Data: 08/11 2008,ora 8.
Inscrieri si relatii: 0722622501
email:aurorapsih@yahoo.com

 
 
TopBIZ.ro - afaceri de top!
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2007 Psihogen. Toate drepturile rezervate.