Blog

 

20.03.2008

"In tratament" - un nou serial la HBO


Da, e un film despre ... psihoterapie!

Nu, nu se difuzeaza pe HBO-ul romanesc. Deocamdata, abia va incepe in aceasta toamna pe HBO-ul american si va avea 45 de episoade. Am aflat insa din presa internationala de enormul succes al acestui film ... israelian, adaptat de curand pentru televiziune in Statele Unite – primul film israelian care reuseste aceasta performanta.

Desi majoritatea productiilor de televiziune din Israel trateaza teme precum razboiul, dramele sale, atentatori sinucigasi, scandaluri de coruptie etc., in acest film nu veti regasi nimic din toate acestea: doar o camera, cu doi oameni care stau de vorba, intr-un cabinet de psihoterapie.

Se pare ca acest film, in care rolul psihoterapeutului taciturn dar eficient este jucat de Gabriel Byrne, a devenit un adevarat fenomen social si de televiziune in Israel, castigant toate premiile nationale pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cel mai bun actor, cea mai buna actrita, atragand audiente fenomenale. Cotidianul Haaretz il numeste „cea mai importanta performanta in materie de drama series realizata vreodata in Israel.” Alti comentatori il considera „realizarea cea mai apropiata de literatura care poate fi gasita astazi in televiziune”, avand „cele mai sublime, mai rafinate dialoguri care au fost vreodata auzite pe ecranele din Israel”.

Formatul serialului este deosebit de simplu. Ruben, un psihoterapeut de 50 si ceva de ani, vede in fiecare zi a saptamanii un alt pacient. In episodele de luni, il vedem pe Ruben ascultand o tanara pacienta, nehotarata in privinta mariajului, ale carei povestiri erotice ii pun la grea incercare stapanirea de sine. Marti, un pilot din fortele aeriene isi spune povestea. Miercuri, e randul unui tanar atlet, a carui intalnire cu moartea nu e tocmai intamplatoare. Joi, un cuplu se lupta cu ideea de a renunta la sarcina obtina cu greu, in urma a cinci ani de tratament pentru fertilitate. Iar vineri, Ruben devine el insusi... pacient!

Pe cand si in Romania?

 
 
TopBIZ.ro - afaceri de top!
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2007 Psihogen. Toate drepturile rezervate.