Intrebari

 

Intrebari » Intrebari generale

De ce e nevoie sa vin mereu in aceeasi zi si la aceeasi ora? De ce psihoterapeutul meu nu este mai relaxat in aceasta privinta?

Abilitatea si responsabilitatea de a manegeria timpul fac parte din cerintele unei vieti structurate si stabile. A respecta un program inseamna a respecta niste limite, dupa cum sunt multe limite in viata care trebuie respectate. Psihoterapia nu are de ce sa faca exceptie de la aceste cerinte, in afara unor situatii de urgenta.

Referitor la durata sedintelor, trebuie precizat ca sedintele de psihoterapie dureaza, de obicei 50 de minute, iar cele de psihanaliza, 45 de minute. Din punctul de vedere al terapeutului, sedintele trebuie sa inceapa la timp si sa se sfarseasca la timp. Cei mai mult terapeuti, atunci cand au mai multe sedinte succesive intr-o singura zi, prefera sa inceapa la fix si sa termine la fara zece sau la fara un sfert, pentru a avea o mica pauza intre sedinte. De aceea, orice minut in plus petrecut cu un client inseamna un minut in minus din pauza necesara. Pe de o parte, e o chestiune de respect fata de terapeut ca un client sa incheie atunci cand i se precizeaza ca sedinta s-a terminat, iar pe de alta parte, incapacitatea de a respecta aceasta limita spune multe despre personalitatea clientului.

Daca doriti o programare in vederea unei consultatii, mergeti la pagina de contact.

 
 
TopBIZ.ro - afaceri de top!
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2007 Psihogen. Toate drepturile rezervate.
img border="0" alt="trafic ranking" src="http://log.trafic.ro/cgi-bin/pl.dll?rid=psihogen"/>