Presa

 

04.10.2008

Vertijul postural fobic, tratat cu training autogen

un articol publicat pe site-ul 7thspace.com

Pacientii care sufera de vertij (ameteala) sunt intalniti in mod obisnuit in departamentele de ORL. Daca diversele examinari clinice nu gasesc nimic obiectiv, pacientii sunt trimisi atunci departamentelor de medicina interna sau psihiatrie.

In multe cazuri, diagnosticul este de vertij psihologic. Vertijul postural fobic, raportat pentru prima oara de Brandt T si colaboratorii sai in 1994, se presupune ca este un tip de vertij psihologic.

Diagnosticul este bazat pe 6 caracteristice propuse de Brandt. Pacientii sunt de obicei tratati cu terapie medicala conventionala, dar unii pot fi refractari la o asemenea terapie.

Psihoterapia este recomandata in unele cazuri; totusi, psihoterapia care include trainingul autogen nu este larg acceptata.

O femeie in varsta de 37 de ani s-a plans de o ameteala debutata in urma cu trei ani, ameteala care nu a cedat in urma nici unei terapii. Dupa ce pacienta si-a insusit trainingul autogen, simptomele ei au disparut.

In concluzie, se pare ca trainingul autogen poate fi o optiune terapeutica viabila si acceptabila pentru pacientii cu vertij postural fobic care nu raspund la alte terapii.

 
 
TopBIZ.ro - afaceri de top!
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2007 Psihogen. Toate drepturile rezervate.