Anunturi

 

9.03..2009

Editura Humanitas Fiction, colectia „Raftul Denisei”Irwin D. Yalom - Minciuni pe canapea

Format : 13x20 cm
Nr. de pagini: 392
ISBN : 978-973-689-000-2
Pret: 39 lei

Îsi poate pierde un psihiatru mintile? Poate fi el pacalit, sedus, manipulat chiar în timpul sedintelor în care ar trebui sa detina controlul asupra pacientilor? Da, daca o femeie dornica de razbunare hotaraste sa joace rolul de pacienta neajutorata. Plin de revelatii surprinzatoare, întocmai ca duelul unui psihanalist cu mintea omeneasca, romanul lui Yalom ne dezvaluie cât de vulnerabili suntem, fara exceptie, în fata singuratatii si nevoii de iubire.

Încrez a tor în propriile forte, tânarul psihanalist Ernest Lash nu ia în seama sfaturile mentorului sau, Marshal Streider, ci recurge, în timpul sedintelor de terapie, la tehnici experimentale. Însa, în ciuda infatuarii psihiatrilor, mintea omeneasca este un teritoriu înca necartografiat si plin de primejdii: stabilind o relatie sincera – crede el – cu o noua pacienta, Carolyne Leftman, Ernest îsi deschide tainitele sufletului si devine vulnerabil, neavând habar ca femeia pe care îsi închipuie ca o trateaza doreste de fapt sa-l manipuleze si sa-l distruga. Prins într-o paradoxala relatie terapeutica, în care figura autoritara a medicului a cedat tentatiei confesiunii si i se supune pacientului dominator, Ernest va descoperi nebanuite adevaruri incomode despre sine si despre natura umana, ale carei taine credea ca le cunoaste.

„Poate cel mai amuzant si emotionant roman care s-a scris vreodata despre psihanaliza.“

San Jose Mercury

„O carte care ar trebui citita de oricine vrea sa afle cum functioneaza în realitate mintea unui «doctor de cap».“

San Francisco Chronicle

„Cartea lui Yalom inspira un respect imens, deoarece dezvaluie resorturile intime ale sufletului omenesc si cauzele profunde ale problemelor care ne macina.“

Psychologies

Irvin D.Yalom s-a nascut la 13 iunie 1931, la Washington, într-o familie de emigranti rusi. Desi fascinat de literatura, alege o cariera medicala, la presiunile familiei, singura concesie pe care o face vocatiei sale umaniste fiind specializarea în psihiatrie. Devine un eminent psihoterapeut, publicând numeroase lucrari de specialitate, cele mai cunoscute fiind The Theory and Practice of Group Psychotherapy (1970), tradusa în douasprezece limbi, si Existential Psychotherapy (1980), dar si volume de povestiri: Love's Executioner and Other Tales of Psychotherapy (1989) si Momma and the Meaning of Life (1999). Debutul sau ca romancier cu Plânsul lui Nietzsche ( When Nietzsche Wept , 1992; Humanitas, 1995, 2006) suscita entuziasmul publicului si al criticii, devenind bestseller international si primind în 1993 The Commonwealth Club of California Gold Medal pentru cel mai bun roman. Minciuni pe canapea ( Lying on the Couch , 1996), cel de-al doilea roman pe care îl semneaza, este o radiografie a relatiilor care se pot naste între terapeut si pacient si a consecintelor acestora. Inspirat tot de universul fascinant al psyché -ului, Minciuni pe canapea reafirma vocatia si originalitatea artistica a lui Yalom, fapt confirmat si de publicarea operelor sale de fictiune în douazeci de tari. În 2005 i-a aparut cel de-al treilea roman, The Schopenhauer Cure . În prezent, Yalom este profesor emerit de psihiatrie la Stanford University, California.       

 
 
TopBIZ.ro - afaceri de top!
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2007 Psihogen. Toate drepturile rezervate.